גמילה מקנאביס

גמילה מקנאביס

האם הקנאביס ממכר? לא עבור כולם, אך לחלקינו כן! התמכרות לקנאביס היא תהליך הדרגתי עד למצב שבו היא מנהלת את החיים של המכור. רבים מהמשתמשים בו לאורך זמן חווים חוויות רגשיות קשות כמו דכאון וחרדה, ובמקרים קיצוניים שימוש בקאנביס עלול להיות טריגר לפסיכוזה. במאמר הבא כל המידע החשוב בנושא התמכרות וגמילה מקנאביס

מה זה קנאביס ומה מפיקים ממנו?

הקנאביס הוא צמח ממנו מייצרים חשיש וגראס, כאשר החומר הפעיל בו, זה שמעורר את תחושת ה"היי", או החומר הממסטל, הוא THC.

ככל שריכוז ה-THC  בסם גבוהה יותר ככה החומר בעל השפעה חזקה יותר, הן מבחינת תופעות הלוואי והן מבחינת הסיכוי להתמכרות.

במשך השנים, עם התפתחות הטכנולוגיה ושיפור תנאי הגידול של צמח הקנאביס, ריכוז ה-THC עלה מ-1-2% בשנות ה-70 ל-20-30% במאה ה-21.

חומר נוסף בקאנביס הוא ה-CBD, אשר גורם לשינוי התודעתי, הנתפס כנעים ומשמש לצרכים רפואיים לוויסות פעילות מוחית.

ההשפעות השליליות של הקנאביס

אין ספק כי צמח הקנאביס הינו גם בעל סגולות חיוביות, הכוללות בין היתר גם הקלה בכאב פיזי ורגשי, ולא כל צריכה שלו היא ממכרת, אך צריכה יומיומית אשר הולכת וגדלה מובילה להתמכרות מסוכנת ולהשפעות שליליות כגון:

  • שינוי תודעתי פסיכואקטיבי
  • פגיעה קוגנטיבית, בעייתית במיוחד אצל בני נוער
  • דיכאון וחרדה
  • בעיות שינה
  • תסכול
  • אובדן התמצאות
  • עצלנות
  • תוקפנות
  • איבוד שליטה במגוון תחומים בחיים – תעסוקה, לימודים, חברה, משפחה ועוד
  • במקרים קיצוניים הפרעות פסיכוטיות ופרנויות

בנוסף לכל ההשפעות השליליות של הקנאביס, ולא בהתאם לדעה הרווחת

התמכרות לקנאביס

האם קנאביס ממכר?

הקנאביס בהחלט ממכר. בטווח הקצר הקנאביס גורם לערפול חושים נעים, אופוריה, רוגע, סוג של שקט, לפעמים אפילו הזיה נעימה, החושים משתנים והכל נראה נפלא יותר.

ההתמכרות מתחילה חודשים או שנים אחרי, במידה והצריכה היומיומית של הקנאביס הולכת וגוברת עד למצב שהאדם הצורך אותו לא יכול לדמיין את יומו ללא צריכת קנאביס.

מספר עובדות גורמות להגברת השימוש בקנאביס בהדרגתיות ועד למצב של התמכרות.

קודם כל, הוא נחשב ל"סם קל" ונורמטיבי, שאינו פוגע בשגרת היום יום, לפחות לכאורה. בנוסף, כל אחד אומר לעצמו "לי זה לא יקרה".

לבסוף, התחושות הנעימות שהוא יוצר בטווח הקצר, גורמת למי שצורך אותו לרצות עוד מאותה אופוריה כיפית ואסקפיזם טהור.

בעוד שצריכה ראשונית ובטווח הקצר של קנאביס יוצרת הרגשה טובה, בטווח הארוך ההתמכרות לקנאביס מדכאה את המוטיבציה, מטשטשת את הרצון להתמודד עם בעיות שקורות בחיים, מכבה את הרצון להתקדם ולהתפתח, גורמת לתקיעות וקושי רגשי.

עוד חשוב לדעת, כי הסיבה שהגראס נחשב לסם קל היא שהנסיגה קלה יותר בהיבט הפיזי בהשוואה לגמילה מסמים קשים יותר מבחינה כימית, אבל מבחינה רגשית הגמילה מקנאביס קשה מאוד, ולכן זו טעות להתייחס אליו כאל סם קל.

"התמכרות לקנאביס מדכאת את המוטיבציה, מטשטשת את הרצון להתמודד עם בעיות שקורות בחיים, מכבה את הרצון להתקדם ולהתפתח, גורמת לתקיעות וקושי רגשי"

 

סימנים של התמכרות לקנאביס

התמכרות לקנאביס כוללת שימוש הולך וגובר בסם ובהשפעות השליליות כפי שהן מתוארות לעיל, כתלות בכל אדם.

אצל כל אדם תהיה השפעה או תגובה אחרת להתמכרות, אצל אנשים מסוימים קנאביס עלול לגרום להתקפי חרדה ותחושות מאוד לא נעימות, אצל אנשים אחרים יתחילו בעיות שינה, במקרים קיצוניים עלולות להופיע פרנויות ועוד.

בסופו של דבר, אצל כל מי שמתמכר לקנאביס תהיה השפעה של תקיעות, הרגשה ש"משהו" השתלט על החיים ועצירה במקום במגוון היבטים בחיים.

איך להיגמל מקנאביס?

התמכרות באופן כללי, וגם התמכרות לקנאביס, יושבת אצל כל אחד על מקומות רגשיים שונים וגם תופעות הלוואי וההשפעות יהיו שונות אצל כל אדם ואדם.

לכן, ובהתחשב בעובדה שמדובר בתהליך מורכב, מומלץ לעשות את הגמילה בתהליך הדרגתי, המטפל במקור הבעיה ולא בסימפטומים, ובליווי מקצועי המותאם אישית למטופל.

גמילה ממריחואנה וחזרה לחיים מלאי מוטיבציה

מה תופעות הלוואי של גמילה מקנאביס?

במהלך תהליך הגמילה, בתקווה בו יבחר האדם, עשויים להופיע תסמינים לא פשוטים, הכוללים:

  • דיכאון
  • חרדה
  • בעיות שינה

דרך ההתמודדות היעילה עם התהליך הלא פשוט הזה, הכולל תסמינים רגשיים מורכבים, היא לפנות לקליניקה מקצועית, שתתאים את תכנית הגמילה באופן אינדיבידואלי למטופל עצמו כמכלול של גוף ונפש, כדי להעניק לו את המענה המתאים לכל צרכיו.

למי אפשר לפנות לעזרה בגמילה מקנאביס?

לרוב, אנשים מכורים לא יהיו מודעים למצבם, ולכן לא יבקשו עזרה ולא יפנו אל תהליך גמילה מקנאביס.

ההחלטה לפנות לגמילה, תתבצע בדרך כלל רק לאחר הגעה למצב בו האנשים הדואגים לאדם המכור מעמתים אותו עם המציאות ומסייעים לו להבין כי הוא מכור וצריך לעבור תהליך גמילה, שיחזיר לו את יכולת השליטה על חייו.

על מנת להבטיח כי תהליך הגמילה המאתגר יושלם בצורה המוצלחת ביותר בעבורכם, מומלץ יהיה לקבל ליווי אישי וצמוד לכל אורך הדרך.

במרכז לטיפול וייעוץ – אורנית ויינשטוק, ניצור בעבורכם תכנית טיפולית בסביבה בטוחה, מכילה וקשובה לכם, אשר תענה בצורה מדויקת על כל הצרכים שלכם ותספק את התמיכה הנחוצה בכל שלב.

הגיע הזמן לעשות את הבחירה האמיצה ולשנות את הרגלי ההתמכרות שתפסו חזקה על חייכם. צרו קשר כבר היום והצוות המקצועי שלנו יעזור בכל דרך, על מנת ללוות אתכם אל עתיד בהיר ואופטימי יותר.

ייתכן ויעניין אותך עוד:

שתפו אם אהבתם